Er du typen, der altid er ude at købe gaver i sidste øjeblik? Det er du absolut ikke alene om! I en spørgeskemaundersøgelse der blev foretaget i Oktober sidste år, var det klart, at stort set alle køber gaver på den måde. Det er lidt skørt, da de færreste nyder at være under pres, når de skal købe en gave. Når vi køber en gave til en person vi holder af, så ønsker vi jo trods alt at gøre det godt. Gaven er et symbol på vores følelser overfor den anden person. Hvis vi køber en dårlig gave, så kan det altså let opfattes som om vi ikke kender dem, eller er ligeglade med dem. Der er derfor rigeligt med pres på én, når man køber en gave. Tidspres gør det ikke lettere – det får os bare til at gå i panik!

Jeg fik personligt nok af stresseriet for godt 2 år siden. Jeg havde et ekstremt krævende arbejde, og havde samtidig en masse ting i familien, der også krævede min energi. Resultatet var, at jeg var ved at knække sammen, hver eneste gang nogen havde fødselsdag. Normalt er en fødselsdag noget man ser frem til. En person man holder af, har snart et livsjubilæum, og du er inviteret til at fejre det sammen med dem! Det er da en fantastisk smuk ting, at være en del af. Men når man tager til fødselsdag, så skal man selvfølgeligt have en gave med. Gerne en have, som modtageren bliver rigtigt glad for, og som symboliserer jeres venskab eller forhold. Det var noget jeg havde virkeligt svært ved at overskue.

Selv da jeg var yngre, og havde mere tid at gøre med, var det uoverskueligt at købe gaver. Dengang var det primært fordi jeg ikke havde særligt mange penge at gøre med. Jo færre penge en gave kan koste, jo mere kreativ og opfindsom er man nødt til at være. En dybt personlig og meningsfuld gave kan sagtens være gratis: men den er ikke let at finde.

Men i dag er jeg helt fri for stress og jag, når det kommer til gaver. Selv hvis jeg fuldstændigt har glemt en fødselsdag, og først opdager den i kalenderen dagen før, så tager jeg det roligt. Jeg køber nemlig alle gaver i god tid! Jeg har sat en uge af i November hvert år, til at lave alle mine gave-indkøb. Jeg går ganske enkelt igennem listen over de mennesker jeg kender, og bruger så ugen på at købe gaver til dem alle sammen. Ved at handle på internettet kan jeg sidde i ro og mag og finde det hele. Det gør ikke noget, at der er en uges levering eller lignende: jeg er jo ude i god tid.

Fordelen ved at have placeret min gave-uge sidst i November er, at jeg kan benytte mig af alle de gode black friday tilbud. Min strategi gør altså ikke kun, at jeg slipper for stress og jag. Jeg sparer også penge, og kan finde ekstra gode gaver!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her