Ordentlig rengøring er vigtig for både at holde skidt og snavs væk, men også for at undgå eventuelle bakterier i at ophobe sig. Ofte er det en tendens at vi rengører de synlige overflader, men glemmer at gå i de mindste afkroge. En rutine der forårsager at vi glemmer noget af de værste steder som virkelig trænger. Læs med, og bliv klogere på hvordan og hvilke områder der optimerer din rengøring.

Glemmer man at rengøre særlige vigtige områder, kan den mange timers ugentlige rengøring næsten være unødvendig. I stedet, vil man tilgå bakterierne på et af disse områder, og alligevel risikere at kunne blive syg. Vigtigt er det derfor at man rengører alle elementer, dog nogle oftere end andre.

Fodpaneler

Fodpaneler er for mange den værste synder, og selvom man måske har opdaget at der ophober sig snavs på ens fodpaneler, er det de færreste som tager en klud og får det rengjort. Blot ved at skylle en klud i varmt vand med sæbe og løbe alle fodpaneler igennem derhjemme, kan man gøre store underværker.

Fodpaneler bør helst rengøres lige så ofte som der støvsuges og vaskes gulv. Har man trælister, kan man vælge at udskifte disse til hvide fodpaneler i et mere højglanset materiale, der gør det nemmere at rengøre.

Stikkontakter

Flere gange dagligt tænder og slukker vi lyset, hvorfor vi tilfører mængdevis af bakterier til vores stikkontakter. Disse udgør derfor en af de største bakteriebomber som mange slet ikke er bevidst om. Gør det derfor til en god vane at køre en våd klud med sæber henover for at minimere risikoen for sygdom.

Håndtag på døre

Lige såvel som vi ofte tænder og slukker lyset, lige så ofte åbner vi og tager i forskellige håndtag. Særligt hoveddøren og eventuelt døren til gangen er oftest fyldt med flest bakterier. Det skyldes, at disse, er de første vi rører ved når vi kommer udefra, hvorfor de også er de største bakteriesteder.

Fjernbetjeningen

Hvornår har du sidst rengjort din fjernbetjening med mere end bare end lille klud, men rent faktisk med vand og sæbe? Fjernbetjeningen er et at de steder vi har det med at glemme, hvorfor man bør lave det til en regel, minimum en gang om måneden, at rengøre denne.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her