Der kan være mange grunde til at få tjekket de elektriske installationer i hjemmet. Ofte kræves der et eftersyn, hvis man skal sælge sin bolig. Den nye ejer eller andelshaver skal ikke overtage eventuelt ulovlige installationer. Men der kan også være god grund til at få lavet et tjek for ens egen skyld. Dårlige eller ulovlige installationer kan være årsag til brand. Det kan, med andre ord, være en god idé at få tjekket hjemmets installationer for fejl.

Et eleftersyn foretages af en uvildig el-tekniker, som kender lovgivningen på el-området. Der gås grundigt til værks og alle installationer gennemgås og tjekkes for fejl. Findes der fejl eller ulovlige installationer, noteres dette og der udfærdiges en rapport. Et eleftersyn vil afsløre om der er mangler eller fejl, der skal udbedres og du kan få råd og vejledning om hvordan. Det giver sikkerhed for alle parter i en handel, ligesom det giver dig, som ejer, viden om tilstanden i dit el.

Alt bliver tjekket og efterset

Når du får lavet eleftersyn, så gennemgår el-teknikeren alle installationer. Eltavlerne gennemgås og kontrolleres og der foretages kontrolmålinger af fejlstrømsafbryderne. Lampeudtag, stikkontakter og afbrydere gennemgås og lavvoltsinstallationer og spots kontrolleres. Desuden tjekkes der for berøringsfare og andre vigtige ting.

Hos Botjek kan du bestille eleftersyn online ved at udfylde en formular, der ligger på deres hjemmeside. Hvis du skal sælge din andelsbolig, skal du være opmærksom på at det er lovpligtigt at få lavet et eleftersyn, ligesom det er din pligt at udbedre de mangler og fejl, der eventuelt opdages ved eftersynet. Man må ikke overdrage ulovlige elinstallationer til næste andelshaver. Det er jo egentlig ganske fair, kan man sige.

Tryghed i hjemmet

Har man fået foretaget eleftersyn og udbedret de mangler og fejl, der kunne være, så har man et hjem, som er trygt og godt at bo i. Det er ikke rart at tænke på, hvad der kunne ske, hvis der gik brand i de elektriske systemer. Og skal man sælge, så ved man at man trygt kan overdrage sin gamle bolig til de nye beboere. Det er godt for alle parter.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her